Karışım
Renklendiriciler, kimyasal maddeler ve 30 adede kadar çıkan farklı kauçuk türünü de içeren hammaddeler, çok yüksek ısı ve basınçlı koşullarda çalışan ve Banbury makinesi olarak adlandırılan dev mikserlerde karıştırılırlar. Bunlar, birçok maddeyi karıştırarak, defalarca öğütülecek olan siyah, sakızımsı bir bileşime dönüştürürler.
Ezme
Soğutulan kauçuk, işlenip dilimlere ayrıldıktan sonra ezicilere aktarılır. Bu ezicilerde hazırlanan farklı hamur bileşimleri, makinelerde şeritlere ayrılarak lastik yanağı, sırtı veya diğer parçaları halini alır. Bunun yanısıra, diğer bir kauçuk türü, lastiğin gövdesini oluşturacak olan kumaşı kaplar. Kullanılan kumaş türü çeşitlidir: polyester, suni ipek veya naylon.
Damak
Kasnak şeklindeki diğer bir parça da, damaktır. Damak, araç tekerleğinin jantına takılacaktır.
Kat
Daha sonra iki tabaka halindeki kumaş kat, yani teller gelir. Ardından bir çift chafer şeridi eklenir. Bu şekilde adlandırılmalarının nedeni, araca monte edildiklerinde, tekerlek jantından gelen sürtünmeden dolayı aşınmaya dirençli olmalarıdır.
Sırt
Delinmelere karşı direnç gösteren ve lastik sırtına yol tutuşu veren çelik kuşakları eklenir. Sırt, bir lastiğin en son yapılan kısmıdır. Otomatik merdaneler, tüm parçaları birbirine iyice presledikten sonra, yeşil lastik olarak adlandırılan lastik, pişirme ve muayeneye hazır hale gelmiş olur.
Pişirme
Pişirme presi, lastiğin son şeklini ve sırt desenini verir. Sıcak kalıplar, lastiği şekillendirip, vulkanize eder (kükürtle sertleştirir). Bu kalıplar, imalatçının sırt deseni ve yanak işaretleri ve yasaların gerektirdiği işaretleri içerir. Lastikler, ebatlarına bağlı olarak 12 ila 25 dakika arasında değişen bir süre boyunca 300 derecede pişirilir.
Tetkik
Eğer lastikte bir sorun varsa – hatta lastikte bir sorun varmış gibi bile görünüyorsa, (en hafif leke bile olabilir) – bu lastik reddedilir. Bazı kusurlar, bir kontrol memurunun eğitimli gözleri veya elleriyle tespit edilirken, diğerleri özel makineler tarafından tespit edilir. Bu muayeneler, yüzeyle sınırlı kalmaz. Bazı lastikler, gizli zayıf noktaları veya iç kısımlarındaki kusurları belirlemek amacıyla üretim bandından çekilip, X-ışınlarından geçirilir. Buna ek olarak, kalite kontrol mühendisleri, rastgele seçilen lastikleri düzenli olarak kesip, bunların performans, kullanım veya güvenliği olumsuz yönde etkileyen yapılarını tüm ayrıntılarıyla incelerler.