Lastiklerin Gelişimi
Lastik son 100 yıl boyunca yavaş yavaş gelişirken, otomobillerin gelişimine paralel olarak ilerlemeler kaydedilmiştir. Başladığımızdan bu yana, Hankook Lastikleri çevrede tek olma konusuna önem vererek lastik inovasyonuna katkıda bulunmuş ve gerçek sürüş heyecanını geliştirmiştir.
-
Katı Kauçuk Lastik
Hava ihtiyacı olmadan, sadece katı kauçuktan
oluşan dolgu kauçuk lastik, yetersiz darbe
emme kapasitesi nedeniyle
yavaş giden araçlar için kullanılır. -
1888Lastik Tarihinin BaşlangıcıBenzinli Otomobiller
ve Hava Basınçlı (Pnömatik) Lastik1888 yılında, Benz ilk benzinli otomobili icat etti,
kauçuk ile kaplı ve hava ile doldurulmuş benzersiz metal lastikler takıldı ve ortaya hava basınçlı (pnömatik) lastikler çıktı. Sert, metal lastiklere alışkın olan halk pnömatik lastiğin kesinlikle bir devrim olduğuna inandı. Hava basınçlı lastiğin popüler kullanımı 1895 yılında başladı ve Paris ile Bordeaux arasındaki bir otomobil yarışında kullanıldı. -
1905Dişli Lastik
Diş, lastiğin yol yüzeyi ile doğrudan temas halinde olan kısmıdır. Kalın kauçuktan yapılan diş, lastik içerisindeki gövdeyi ve iplikleri korur. Dişli lastiğin geliştirilmesiyle birlikte, yol yüzeyi sürtünme seviyeleri arttı ve bugün çeşitli modellerde üretiliyor.
-
1920Lastik Malzemelerinin GelişimiOtomobillerin Popüler Hale Gelmesi ve Sentetik Kauçuğun Endüstriyelleşmesi
1913 sonlarında, Henry Ford dünyaya ilk taşıyıcı kayış montaj hattını tanıttı ve otomobillerin popüler hale gelmesi yolunda ilk aşamayı başlattı.
1931 yılında, Amerikan şirketi olan Du Pont sentetik kauçuğu başarılı bir şekilde endüstriyelleştirdi.
Bu gelişme, doğal kauçuğa bağlı kalmış olan lastik endüstrisinin lastik miktarını ve kalitesini artırmasına, böylelikle lastik üretiminde bir dönüm noktasına öncülük etmesine olanak sağladı. -
1923Balon Lastik
Düşük basınçlı bir lastik türü olan balon lastik düşük iç hava basıncı ile yol yüzeyi temas alanını artırmak için çeşitli otomobil tiplerinde kullanılır.
-
1940Lastik Yapısı GelişimiYakıttan Tasarruf Etmek İçin
Otomobillerin ve Lastiklerin
Yapısal GelişimiPetrol krizinden kaynaklanan çok yüksek petrol fiyatlarının yükünü hafifletmek için mevcut otomobil modellerinin boyutunu ve ağırlığını azaltmak popüler hale geldi. Çoğu üretici en sonunda araçları için önden çekiş yöntemini kullanmaya başladı. 1903 yılında iç lastiksiz lastiğin geliştirilmesi ile ortaya çıkan azaltılmış ağırlık, yakıt tasarrufuna önemli katkıda bulundu.
-
1947İç Lastiksiz Lastik
-
1949Radyal Lastik
İlk olarak 1950'lerde icat edilen radyal lastik, sürüş yönüne göre bağların hafifçe yana yatırıldığı bir lastik türünü ifade etmektedir. Düşük yuvarlanma direnç seviyeleri nedeniyle, bu lastik yakıt tasarrufuna yardımcı olur. Radyal lastik aynı zamanda yüksek hızlarda iyi bir sürüş kalitesi sunar çünkü yola mükemmel bir şekilde yapışır.
-
1970Artırılmış Lastik GüvenliğiOtomobilin Popülerleşmesinin İkinci Aşaması ve Güvenlik
İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, otomatik teknolojinin hızlı gelişmesine bağlı olarak otomobil üretimi arttı, bu da otomobilin popülerleşmesinin ikinci aşamasına yol açtı. 1979 yılında geliştirilen, patlasa da gidebilen lastik, lastiğin patlaması durumunda bile lastikleri değişimi gerektirmeden, 80 km/s'ye kadar hızlarda kullanılabilir.
-
1980Patlasa da Gidebilen Lastik
Sürüş sırasındaki engellerden kaynaklanan çizikler veya delikler veya lastik aşınması ile ve sonucunda ortaya çıkan hava basıncındaki azalmayla bile, patlasa da gidebilen lastik, sabit bir sürüş hızını koruyabilir. Sürücüyü acil durumlarda ortaya çıkabilecek çeşitli kazalardan korur.
-
Artırılmış Lastik PerformansıUltra Yüksek Performans (UHP) Lastiğin Geliştirilmesi Sayesinde Artırılmış Lastik Performansı
Otomobilin etkili bir ulaşım yönteminden kişisel mali gücün ve özgürlüğün bir sembolüne dönüşümü ile birlikte, insanlar sürüş performansı ile gitgide daha fazla ilgilenir hale geldiler.
Lastik teknolojisinin gelişimine bağlı olarak, üstün viraj alma, sürülebilirlik ve frenleme sağlayan UHP (Ultra Yüksek Performans) lastiğinin geliştirilmesi ile sürüş performansı arttı. -
Ultra Yüksek Performans (UHP) Lastiği
Lastik teknolojisinin gelişimi sayesinde ortaya çıkan, ultra yüksek performans (UHP) lastiği 16 inç veya daha büyük jant çapı, 55 veya daha az bir patlama oranı ve bir V hız değeri (en yüksek 240 km/s) sunar. Frenleme kapasitesini, yüksek hızda seyir ve viraj alım performansını artırmıştır.
-
2000Lastik ve ÇevreEko Tuning Lastiğin Gelişimi
Çevre koruma konusundaki artan ilgiyle, hidrojenli otomobil veya elektrikli otomobil gibi çevre dostu otomobil çeşitleri geliştiriliyor. Buna uygun olarak, yakıt tasarrufunu artıran ve böylelikle çevreyi korumaya yardım eden lastikler de geliştiriliyor.
-
2012Lastiklerin GeleceğiNPT
2012 yılında, Hankook Lastikleri yeni bir tip malzeme kullanarak havasız bir lastik geliştirdi.
Hava basıncı gerektirmeyen lastik, NPT (Pnömatik Olmayan Lastik) üretim sürecini yarıya indirerek enerjiden tasarruf eder.
Yeni bir tip tek malzemeden oluşturulan bu lastik, tekrar kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir.
NPT, hidrojenli, elektrikli ve hibrit otomobiller dahil, çevre dostu otomobiller için kullanılacaktır.